Tuesday 9 December 2014

FIS Davos 2014, ohjelma, radat ja Suomen joukkue

Maastohiihdon maailmancupin kiertue siirtyy seuraavaksi Sveitsiin Davosiin. Paikkakunta sijaitsee maan itäosassa ja se on tunnettu lomakaupunkina jo 1800-luvun alkupuolelta. Asukkaita on n. 11 000.
Merkillepantavaa on, että kaupunki sijaitsee n. 1550 m meren pinnan yläpuolella.

Lumipula on tällä hetkellä vaivana myös Davosissa, jossa lämpimät Välimereltä tulevat tuulet ovat haitanneet lumentekoa.
Järjestäjät ovat yhdessä FIS:n kanssa puolittaneet distanssimatkoja ja sekä miesten että naisten hiihdossa käytetään 5 kilometrin rataa 7,5 km sijasta. Miesten matka on 15 km ja naisillla 10 km perinteisellä.

Kuvakaappaus http://parkhotel-davos.sunstar.ch/home-en-US
 
Ohjelmassa on lauantaina distanssimatkat perinteisellä ja sunnuntaina sprintit. (Esim. MTV3 MAX naiset klo 12.10 ja miehet klo 15.25)



PVM / Date
Laji / Format
Matka / Distance
13.12.2014
Interval Start C
10km / 15km
14.12.2014
Sprint F
1.4 km
 
5 kilometrin rata
Davosissa normaalimatkan rata on siis 5 km pituinen ja lähtö on noin 1555 korkeudella. Korkeuseroa on 85 m ja suurin nousu 41 m kokonaisnousun ollessa 5 km:lla 182 m. Nousua on puoleen väliin asti, jonka jälkeen rata alkaa laskea takaisin lähtöpaikkaa kohti. Ainakin Matti Heikkinen on aiemmin pitänyt radasta ja sijoittui viime vuonna 9.
5 km rata
5 km profiili
Sprintin radalla on pituutta 1,4 km ja siinä on kaksi selkeää nousua, korkeimman nousun ollessa 15 m. Martti Jylhä teki maailmancupin "läpimurtonsa" viime vuoden Davosin sprinteissä sijoittumalla toiseksi ja hänet muistetaan maalijuhlinnan moonwalkista. Voit katsoa sen täältä.
 
Sprintin rata

Sprintin profiili

Urheilijat
Perinteisen distanssimatkojen kisaan urheilijat on jo nimetty, mutta sunnuntain vapaan sprintin osalta päävalmentaja  täydentää valintoja viikon aikana.  Naisissa Suomella on viisi ja miehissä kuusi paikkaa maailmancupin sprintteihin. ”Käytämme kaikki paikat, mutta täydennämme Davosin sprintin hiihtäjät normaalimatkojen hiihtäjistä tämän viikon aikana. Rukan maailmancup-avauksen perinteisen kisan pohjalta on katsottu Davosin edustus ja sprintterit on valittu tietysti vapaan kisojen perusteella”, päävalmentaja Reijo Jylhä kertoo.

Suomen joukkue:
Naiset,  10km perinteinen
Anne Kyllönen
Laura Mononen
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Aino-Kaisa Saarinen
Naiset, vapaan sprintti 
Mona-Liisa Malvalehto
Riikka Sarasoja-Lilja
+ 3 normaalimatkoihin valituista
Miehet, 15km perinteinen
Matti Heikkinen
Sami Jauhojärvi
Iivo Niskanen
Ville Nousiainen
Miehet, vapaan sprintti
Martti jylhä
Juho Mikkonen
Anssi Pentsinen
Matias Strandvall
+ 2 normaalimatkoihin valituista



No comments:

Post a Comment