Monday 1 December 2014

FIS Lillehammer 2014, ohjelma, radat ja joukkue

Maastohiihdon kausi jatkuu heti ensi viikonvaihteessa Norjassa Lillehammerissa. Kaupunki sijaitsee 180 km Oslosta koilliseen ja siellä oli vuoden 1994 talviolympialaiset. Latuja alueella on sopivat 2000 km, joten hiihtohullut norskit voivat suksia viikonloppuisin laajalla alueella.

Läheisyydessä hiihdetään myös kuuluisa Birkebeiner-hiihto, joka lienee monen suomalaisen hiihtäjän suunnitelmissa. Lähtöpaikan saaminen vaan on kiven takana.

Viikonlopun ohjelma on seuraavanlainen. Perjantaina sprintti, lauantaina väliaikalähdöllä L 5 km ja M 10 km, molemmat vapaalla tyylillä.
Sunnuntaina takaa-ajona perinteisellä L 10 km ja M 15 km.
FIS-SKI

Lillehammerin stadionia ja ratoja on hieman tuunattu viime vuodesta ja sprinttirata on pituudeltaan naisilla 1,26 km ja miehillä 1,52 km.
Nousua on kaiken kaikkiaan naisilla 40 m ja miehillä 61 m. Radalla on kolme selkeää nousua ja keskimmäisen jälkeen reilut 250 m laskua. Loppuosa on tasaista.

Normaali- eli distanssirata on pituudeltaan 5040 m ja korkeuseroa on 75 m (suluissa Ruka 56 m), maksiminousu 64 m (56 m) sekä kokonaisnousu 211 m (174 m). Helpolta ei näytä Lillehammerin ratakaan verrattuna Rukaan. Radan alkuosa on vaihtelevaa ja suurin nousu alkaa n. 2800 m kohdalla ja sen jälkeen on melkein 500 m alamäkeä pikku töppäreillä.
FIS-SKI
Suomalaisten joukkue Lillehammeriin on:
Naiset
Anne Kyllönen
Mona-Liisa Malvalehto
Laura Mononen
Kerttu Niskanen
Krista Pärmäkoski
Riitta-Liisa Roponen
Riikka Sarasoja-Lilja
Miehet
Matti Heikkinen
Perttu Hyvärinen
Martti Jylhä
Lari Lehtonen
Juho Mikkonen
Ville Nousiainen
Matias Strandvall

No comments:

Post a Comment