Tuesday 28 June 2016

Suunnistuksen arvokisakarsintaan osallistuminen alueittain

Kesän kohokohtana suunnistajilla lienee Jukolan ja Venlojen viestit ja hyvänä kakkosena tänä vuonna voisi olla joillekin MM-karsinnat Ruokolahden upeissa maastoissa. Ajankohtakin oli sopiva, keskikesän juhlan aika, mikä sitä juhannusta viettäessä Itä-Suomen loistavissa kallio-harju-suppamaastoissa, joissa oli heinoja maisemia sekä korkeuseroja kaikille tarjolla. 

Kuvakaappaus keskimatkan kartasta http://routegadget.tulospalvelu.fi/
Järjestävä seura SK Vuoksi oli luonut makeat puitteet pyhäpäiviään säästelemättä ja sää oli mitä aurinkoisin. Juomarastit taisivat olla todella tarpeen sunnuntain pitkillä matkoilla. Rata oli varsinkin miehille haasteita täynnä pitkine jopa 3 km väleineen, sillä matkalle jäi sunnuntaina 15 miestä.

Alla kuva pisimmän rastivälin erilaisia reittivaihtoehdoista, jonka Tuomo Mäkelä on twiitannut.
Tässä myös GPS-seurantalinkki, josta voi katsoa miesten reitinvalinnat ja laittaa heidät juoksemaan animaatiossa.
Kuvakaappaus pitkän matkan pitkästä 3 km välistä https://twitter.com/tuomomakela
Tuli myös mielenkiinnosta tutkittua, mistä kilpailijat arvokisakarsintaan olivat tulleet. Tuntumana oli, että eteläinen Suomi painottuu osallistujissa. Koovee oli saanut sekä lyhyelle ja pitkälle matkalle eniten miehiä. Myös Ikaalinen ja Vaajakoski olivat hyvin miehissä edustettuina. Naisten matkoilla Pohjantähti oli molempina päivinä runsaslukuisin ja perässä tulivat KuoSu, Tampereen Pyrintö sekä MS Parma. Missä olivat pohjalaisseurojen tai Kainuun edustajat?  Alla olevassa kartassa kilpailijoiden seurojen kotipaikkakunnat ja taulukossa seurojen osallistujamäärät.

Kuten jo aiemmin on tullut esille, että kaikkien kilpailijoiden kannattaa hakea monipuolisia suunnistusmaastoja ja opetella suunnistamaan erilaisissa maastoissa ja kartoilla. Väistämättä tämä tarkoittaa esim. pohjanmaan rannikolla asuville pitkiä automatkoja harjoittelu- ja kilpailupaikoille. Varmasti se myös nostaa kynnystä osallistua ja jatkaa kilpailemista huipulla. Toki poikkeuksia myös löytyy (esim. Jorma Nissilä KoS) ja on tietenkin yksilöstä kiinni, miten suuri halu on panostaa lajin eteen ja päräjätäkseen. 



No comments:

Post a Comment