Sunday 13 April 2014

Kokkolassa useita suunnistushalleja

Kokkolan suunnistajien kauden ensimmäiset suunnistuskilpailut pidettiin poikkeuksellisesti reilun 2 hehtaarin (21500 m2) sisätiloissa. Meneekö kaupungilla niin hyvin, että on varaa rakentaa sisähalli suunnistukseen? Ei, siitä ei ole kysymys, vaan mainiosta yhteistyöstä Keski-Pohjanmaan Osuuskaupan kanssa.

Kokkolan suunnistajat on jo aiemmin järjestänyt KPO:n tiloissa suunnistuskilpailuja. Syksyllä kisattiin Terran "maastossa" ja nyt oli vuorossa Kokkolan Prisman tilat.

Lauantaina 12.4.2014 kaupan sulkeuduttua klo 18, alkoi kiivas ratamestareiden työmaa. Hyllyväleistä osa nauhoitettiin umpeen ja rastiliput ja leimasimet vietiin paikoilleen. Lähtö- ja maalialue työstettiin ja ajanottolaitteisto ja ohjeet löysivät paikkansa.

Kauden avaukseen oli saapunut 139 kilpailijaa ja klo 19.30 alkoi kilpailijoiden toisenlainen tutustuminen ostoskeskukseen. Lähtö oli normaalissa sisäänmenoporteissa ja maali kassojen luona.

Erikoiseen rataan oli tutustumassa mm. suunnistusliiton puheenjohtaja Kirre Palmi ja maajoukkueessakin suunnistanut Heini Wennman. KPO:lla oli myös vahva edustus ja tällä kertaa SOK:n kakkosmieheksi siirtynyt Arttu Laine joutui tunnustamaan H40-sarjassa paikallisen osuuskaupan talousjohtaja Kim Biskopin nopeammaksi. Monelle suunnistajalle hyllyjen välissä suunnistaminen olikin haastavampaa kuin osuuskauppamiehille ja mitä olivat etukäteen ajatelleet.

Yleensä kilpailualueella on harjoittelukielto, mutta tällä kertaa tutustuminen alueeseen oli yhteistyökumppanin kannalta jopa suotavaa. Sprinttisuunnistuksen lainalaisuudet silti reitinvalinnan osalta toimivat sisätiloissakin, katsetta kannatti laajentaa myös ylöspäin, sillä tarpeellista tietoa reitinvalinnan tueksi saattoi saada myös opasteista, pylväistä jne..

Matkana yleisessä sarjassa oli 2,34 km, joten mittaa oli saatu ihan reilu määrä. Yllättävää monille oli myös 4m korkeusero.

Sunnuntaina 13.4.2014 samassa tilassa järjestettään kauden ensimmäinen maanantairastitilaisuus ennen kaupan aukeamista, jolloin kuntosuunnistajatkin pääsevät tutustumaan sisäsprinttiin.

Alla olevasta kuvasta klikkaamalla saa tuntumaa miltä rata näytti suunnistajan näkökulmasta. Video on miesten sarjan H21 voittajan Tuomas Hyypän otsakameralla kuvattu.
http://youtu.be/RI9U4HDLJ_s


No comments:

Post a Comment