Sunday 27 September 2015

Kokkolalaiset seurat lajiyhteistyöhön


Kokkolalaisseurat ovat aloittaneet yhteistyön junioritoiminnassa, jossa mahdollistetaan juniorin toiminta useassa seurassa ja lajissa samanaikaisesti. Osittain tavoitteena on myös liikunnan määrän lisääminen, josta on paljon ollut puhetta. Hankkeessa annetaan usean lajin kokeilemiselle ja harrastamiselle annetaan aikaa silläkin uhalla, että joukkuetulos (kaikissa/jossakin lajissa) paranee tai syntyy vasta myöhemmässä vaiheessa. 

Jalkapallo, jääkiekko, salibandy ja lentopallo ovat kaikki pallopelejä ja tukevat sitä kautta toinen toisiaan. Olisi ollut itselle vielä isompi uutinen, jos mukana olisi ollut myös jokin yksilölaji.
Tuntumani on, että esim. yleisurheilu voisi olla hienosti tukemassa pallolajeissa kehittymistä. Yksilölajien harrastajalle tulisi taas joukkuelajin harjoituksissa toisenlaisia taitoja myös sosiaalisten tilanteiden näkökulmasta.

Yhteistyömalleina seurat näkevät mm. valmennusseminaarit, koulutukset, fyysisen-/koordinaatiohajoittelun, testaukset ja liikuntapäivät. Tarkoitus on myös koordinoida aikatauluja päällekkäisyyksien osalta. Seurat aloittavat yhteishankkeena liikuntakoulun 5-6 -vuotiaille lapsille.

Kaiken kaikkiaan hieno ja rohkea avaus kokkolalaisseuroilta, jota mielenkiinnolla seurataan varmasti muuallakin. "Yhteistyön kautta halutaan mahdollistaa myös huippu-urheilijaksi kehittyminen riittävän ja monipuolisen harjoittelun kautta mutta lapsen/nuoren omalla aikataululla, hänen omista lähtökohdistaan ja erityisesti oman motivaation kautta". 

No comments:

Post a Comment