Sunday 13 June 2010

Sauvojen ulkoilutusta

Tulipahan pitkästä aikaa lähdettyä kävelylle Isokoskelle. Oikeastaan Henkan ohjelmaan kuului 3,5h vaellus ja ajattelin tarjoutua matkaseuraksi, vaikka olisihan siellä pöpelikössä ollut verenhimoista matkaseuraa  muutenkin. No ei muuta kuin kunnon myrkyt päälle ja menoks. Mietin kyllä etukäteen miten vauhdikasta meno mahtaa PK-vauhdilla olla ja onko lenkki liian kova viikolla olleen kesäflunssan jälkeen. Eihän tuolla kovin paljon hyttysiä ollut ja matka meni ihan mukavasti.

Ei sitä päässyt eroon taustastaan, vaan tuli matkan varrella juteltua kuivan- ja tuoreen kangasmetsän kasveista ja harjoiteltiin lajintuntemusta käytännössä.
Miksi muuten koulussa ei voitaisi tehdä enemmän retkiä luontoon ja opiskella asioita paikan päällä? No, ok toki se on hankalaa ja vaatii valmistelua, mutta silti. Itsekin muistan kenttäkurssin havainnollisuuden mm. kuivasta kangasmetsästä. Oppilas näkee karuuden, humuksen ohuuden ja kuivuuden ja voi sitä kautta miettiä elinolosuhteita käytännössä. Asiaa voisi sitten työstää lisää luokassa esim. netissä ja keskustelemalla.

Illalla sitten Saksan peli, joka on vielä menossa nyt 4-0 ! Olen näissä isommissa kisoissa yleensä ollut germaanien kannattaja, vaikka viime EM-kisoissa tuli seurattua monen muun lailla ilolla Espanjan pallonhallintaa. Völler, Matthäus, Brehme. Littbarski, Buchwald ovat olleet luottomiehiäni. Myöhemmin ei niin valovoimaisia pelaajia ole sattunut samaan kokoonpanoon. Sittemmin oli Ballack ja nyt Klose. Diesel jyrää!

Printtasin eilen Martin kommentit uuden tuntijakoesityksen osalta ja lukaisin läpi. Pitänee harrastaa pientä laskuharjoitusta myös oman koulun näkökulmasta ja katsoa sen mahdollisia muutosvaikutuksia. Meillä kieliä on opetettu jo ykkösluokalta alkaen ja liikunnan määrä on jo aiemmin ollut suurempi. Jännityksellä jo odotan, mitä sieltä on tulossa.

Ensi viikolla pitäisi saada lukujärjestykset siihen malliin, että elokuulle jäisi vain jotain viilauksia. Yhtä sijaisopettajaa joudun vielä hakemaan. Harmittavasti asia selvisi vasta niin myöhään, että suurin osa pätevistä opettajista alkaa tällä seudulla olla kiinnitetty jo ensi vuodeksi.

No comments:

Post a Comment