Saturday 9 May 2015

Maastohiihdon valintoja kaudelle 2015-16


lähde: hiihtoliitto.fi
Maajoukkuevalmentaja Reijo Jylhän ja valmennuspäällikkö Eero Hietasen pestejä jatkettiin kolme vuotta, joka kattaa kattaa pohjoismaisten hiihtolajien MM-kotikisat Lahdessa vuonna 2017 sekä Etelä-Korean Pyeongchangin olympialaiset vuonna 2018.
A-maajoukkueen kokoonpanossa on 7 naista ja 13 miestä. Valmentajina toimivat Reijo Jylhä, Olli Ohtonen ja Teemu Pasanen.
Haastajaryhmään valittiin neljä naista ja kuusi miestä. Ryhmän valmennuksesta vastaa Ville Oksanen.
Nuorten St1-maajoukkueeseen valittiin 13 urheilijaa. Ryhmän valmennuksesta vastaavat Jussi Piirainen ja Juho Halonen.
Valmennusryhmät löytyvät tästä linkistä.

Habita-ryhmä on 16 – 17 -vuotiaiden nuorten valmennusryhmä, johon on valittu 61 ikäluokkansa parasta hiihtäjää. Habita-ryhmän tärkeimpiin kilpailuihin kuuluvat nuorten SM-kilpailujen ohella vuosittain järjestettävät nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailut (PM) sekä joka toinen vuosi järjestettävät Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit (EYOF). Habita-ryhmän kokoonpano löytyy täältä.

Uutena toimintamuotona aloittaa Akatemiaryhmä. Ryhmä on Suomen Hiihtoliiton ja maastohiihdon urheiluakatemioiden yhteinen valmennusryhmä, jonka tavoitteena on tehostaa nuorten kansallisen tason urheilijoiden valmentautumista ja kehittymistä urallaan kohti kansainvälistä tasoa.
Akatemia-ryhmän toimintaa koordinoi Suomen Hiihtoliiton alaisuudessa Lapin urheiluakatemia.

No comments:

Post a Comment