Thursday 2 January 2014

Todella upeaa Kerttu!

Suomalaisittain oli todella hieno hiihtopäivä Lenzerheidessa. Kertun ensimmäinen voitto MC-kilpailuissa oli kyllä iloinen osoitus vahvasta kunnosta korkealla ja myös Sami Jauhojärven ja Aino-Kaisa Saarisen hiihdot näyttivät kulkevan hyvin. Harmi, että Anne Kyllönen kaatui toisen kierroksen alussa alamäessä. Yhteislähdöissä on monesti ruuhkaa ja lähtöpaikan ollessa vähän taaempana, kuten Matilla, on aina käytettävä enemmän kyynärpäitä päästäkseen kärjen tuntumaan.

Suomalaiset miehet eivät jääneet palkintosijoista kauas ja Matti Heikkinen ja Sami Jauhojärvi pitivät hienosti kärkeä vielä kolme kilometriä ennen maalia. Ei ollut kaukana mitali miehilläkään. Olen kyllä samaa mieltä Matin kanssa, että kannattaa ennemmin yrittää pärjätä paremmin kuin, että tyytyisi vain keskinkertaisen suoritukseen.
Itse jäin katsomaan naisten kohdalla, että toimiko Aino-Kaisan luisto alamäessä himpan verran huonommin, kuin norjalaisilla? Näytti siltä, että hän olisi alamäessä jäänyt jossain kohtaa.
Tästä on taas kiinnostavaa lähteä Tourin jatkomatkoille seuraamaan.

Tasatyöntöä
Maaliin tullessa on mielenkiintoista katsoa, miten tasatyöntö väsyneenä hapot jylläten toimii.
Alla olevassa videosta tehdyssä kuvakoosteessa (Youtube FIS Ski Xcountry) näkyvät naisten tasatyönnöt. Ensimmäisenä hiihtää Niskanen ja toisena Jacobsen kolmantena Johaug neljäntenä Weng ohittaa Saarisen.

Näyttäisi kuvien perusteella siltä, että verrattaessa Niskaseen tai Jacobseniin Aino-Kaisan suoritusta, hän on noussut samalla tavalla päkiöilleen, mutta kädet ovat suorempana vartalon ollessa ojentautuneena ylös-eteenpäin. Liikkeen loppuvaiheessa sen suuntautuessa taakse-alaspäin hän painuu syvemmälle kuin muut. Aino-Kaisalla näyttää myös rytmi hieman "hakevan" pari kertaa. Tehoa katoaa siis jonnekin. Kuvat eivät kerro koko totuutta, koska hiihtäjät ovat hieman eri vaiheessa. Videolta voi katsoa kokonaisuutena suoritusta.

Alempana vielä Swedish Winter Sports Research Centren  toinen video, jossa tasatyönnöstä hieman enemmän kiinnostuneille tietoa.




 
 



No comments:

Post a Comment