Saturday 8 February 2014

Here again, Olympics

Työtehtävien vuoksi on tullut vähän taukoa päivityksiin, mutta koitetaan taas ehtiä muutama lause kirjoittamaan.

Olympialaiset ovat sitten alkaneet ja ensimmäiset maastohiihdon kilpailut on kilpailtu. Naisten skiathlonissa ei oikeastaan tulospuolella kokonaisuutena ollut yllättävää ja kilpailu sujui pitkälti ennakko-odotusten mukaisesti. Oikeastaan tuloslistan kymppikärjen osalta on samoja nimiä hieman eri järjestyksessä kuin viime viikonvaihteen maailmancupin Toblachin kisassa. Saarisen pieni horjahtaminenkaan suksenvaihdossa ei vaikuttanut loppusuoran mittelöissä ratkaisevasti, vaikka ajallisesti siihen jokin sekunti menikin. Itse olin iloisesti yllättynyt Saarisen kovasta kunnosta nimenomaan tässä lajissa. Suomalaisista naisista tämä oli selkeästi paras sjoitus tällä erää. Aino-Kaisan parempi hiihtotapa on ollut perinteinen ja nyt vapaakin sujui ihan hienosti. Hyvä Aikku! Katsojankin näkökulmasta näytti hiihto helpolta ja Aikku oli rohkeasti myös vetovastuussa välillä. Tässä vaiheessa itseluottamus on tärkeää ja uskon sen auttavan Aikkua myös tulevilla matkoilla.

Näytti myös, että huolto oli löytänyt liukkaan kuvion ja sitä kautta peesissä pääsi hyvin lepuuttamaan lihaksistoa alamäissä. Huollolla tullee olemaan suuri merkitys hiihtäjien suorituksiin ja toivottavasti he pysyvät terveinä ja löytävät oikeat kuviot ja pitotällit. Heidän kannaltaan on ensiarvoisen tärkeää, että rekassa mukana on oma kone hiontojen tekemiseen. Kiitos lieneee Olympiakomitean projektille, että n. 100 000 euron laite on voitu hankkia huollon käyttöön.

Muiden suomalaisnaisten sijoitukset mietityttävät hieman. Onko kuntohuippu heillä missä vaiheessa? Miten sopeutuminen ja suorituskyky korkealla? Onko flunssan kanssa ongelmaa? Näihin kysymyksiin saamme vastaukset lähipäivinä.

Kotikatsojan kannalta kisat tulevat sopivaan aikaan ja univelkaa ei pääse tulemaan ainakaan sen vuoksi. Onneksi myös tekniikka auttaa siirtämään omia huippulajeja sopivampaan aikaan. Tuli tänään katsottua hiihdot Vaasassa Botniahallissa Ylen olympia-appsista jälkikäteen. Saman voi tehdä myös työaikaan sattuvissa lajeissa, jos ei voi pitää palaverien aikana televisiota auki.

No comments:

Post a Comment