Monday 10 March 2014

Valmentajan paikat auki

Nyt olisi valmentajanpaikkoja tarjolla kaikille hiihtolajien kommentaattoreille. Pelkkä "pilkkakirves" ei riitä työvälineeksi vaan tarvitaan lisäksi hyviä vuorovaikutustaitoja ja vakuuttavaa esiintymiskykyä. Lisäksi tietenkin on oltava lajin valmennusosaamista, kansainvälistä kokemusta sekä vahvaa johtamis- ja organointikykyä (alla Hiihtoliiton sivujen ilmoitus).

Julkisuudessa on muutamassa jutussa jo ehditty kertoa, että tietyt ennakolta pohditut valmentajat ovat kieltäytyneet tehtävästä. No ei se aina onneksi tarkoita, että eivät ole käytettävissä.

Tässä vaiheessa tehtävien ollessa julkisesti avoinna alkaa viimeistään headhunttaus kyseisiin tehtäviin liiton ja Maastohiihto ry:n taholta. Päävalmentajan osaamisvaatimuksissa voisi myös mainita stressinsietokyvyn ja itsensä johtamisen taidon, jolla tarkoitan sitä, että osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Huomattavaa myös on, että suomenkielen taitoa ei vaadita, vaikka siitä Dalenin kohdalla aluksi maristiin. Ilmoitus on muuten julkaistu sivuilla myös englanninkielellä.

Ketkä voisivat olla mahdollisia ehdokkaita maastohiihdon päävalmentajan tehtävään? Yleensä kierros alkaa nykyisten valmentajien mahdollisista noususta päävalmentajaksi. Miten olisi apuvalmentajat Jussi Piirainen tai Niclas Grön? Olisiko huoltopäällikkö Stefan Storvall kiinnostunut? Sitten katsotaan Vuokatin ja Rovaniemen suuntaan vähän kauemmas ja mietitään entistä päävalmentajaa Reijo Jylhää tai B-maajoukkkueen valmentaja Ilkka Jarvaa? Miten lie Mikko Virtanen tai Vesa Mäkipää? Joko Sami Jauhojärvi olisi valmis? Jos kuitenkin kysyttäisiin valmentaja Toni Roposta tai suksitehtailija Harri Kirvesniemeä? Olisiko joku muu suomalainen hiihtovalmentaja sopiva ja kiinnostunut?

Voidaan tietenkin mennä naapurin Viroon tai Ruotsin puolelle ja laittaa siellä haku päälle. Löytyisikö sieltä osaavia ja vapaita henkilöitä?

Tässä on osaaville kolmisen aikaa viikkoa rustata hyvä hakemus. Pistäkäähän töpinäksi!


Haemme suomalaisen hiihtourheilun menestyksen tekijöitä

Suomen Hiihtoliitto ja Suomen Maastohiihto hakevat päävalmentajia maastohiihtoon, mäkihyppyyn ja yhdistetyn hiihtoon vuosille 2014–2018.
Odotamme hakijoilta lajien valmennusosaamista, kansainvälistä kokemusta  sekä vahvaa johtamis- ja organisointikykyä. Lisäksi arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja ja vakuuttavaa esiintymiskykyä.
Tarjoamme mielenkiintoisia tehtäviä Suomen seuratuimmissa lajeissa, mahdollisuuden kehittää ja johtaa maajoukkueidemme valmistautumista seuraaviin arvokisoihin vuosina 2014–2018.
Lisäksi päävalmentajiksi valitut tulevat olemaan merkittävässä roolissa muun valmennus- ja tukitiimin kokoamisessa sekä valmennuksen resurssien suunnittelussa.
Tehtävät ovat määräaikaisia ja työ alkaa 1.6.2014 tai sopimuksen mukaan.
CV:n ja vapaamuotoiset hakemukset palkkatoivomuksineen pyydämme
lähettämään sähköpostitse mika.kulmala@hiihtoliitto.fi   31.3.2014 mennessä.

No comments:

Post a Comment