Sunday 16 March 2014

Vanhaa lopetellessa ja uutta kautta odotellessa

Maastohiihdon osalta viimeinen osakilpailu Falunissa tulevilla MM-laduilla on hiihdetty ja suomalaisten osalta viikonvaihteessa mitaleille ylsi suomalaisista Kerttu Niskanen skiathlonissa.

Kausi on ollut pitkä ja päätavoite huipuilla on ollut Sotshin olympialaiset, jotka hiihdettiin helmikuussa. Vielä eivät kaikki hiihtäjät taida rantapalloja puhallella ja ainakin suomalaisilla on tulossa Suomen Cupin kaksi osakilpailua, joista toinen on samalla SM-hiihto Jyväskylässä ja Rukalla. Saa nähdä, miten siellä lumitilanne kehittyy. Järjestäjät ilmoittavat ajavansa lunta Jyväskylästä Laajavuoresta kisapaikalle Vaajakoskelle. Tällä hetkellä ennusteet lupaavat jopa -8C-asteen pakkasia viikolle, joten tykit lienevät ahkerassa käytössä.
Toivottavasti kilpailut voidaan viedä suunnitelmien mukaan läpi ja saadaan Keski-Suomeen paljon hiihtäjiä ja katsojia. Rukalla lunta riittänee ja siellä on toivottavasti aurinkoiset kevätkelit.


Tulevan kauden FIS:n kilpailuohjelma on jo alustavasti lyöty lukkoon. Aloituskilpailut on Rukalla ja tällä kertaa vain viikonloppukilpailuna 29.-30.11.2014. Kilpailut ovat kaikki vanhan mantereen puolella ja suunnitelmissa on kaudelle 2015-16 osakilpailu myös Pohjois-Amerikan mantereella. Vaihteeksi on myös Otepäässä ja Rybinskissä kilpailut. MM-kilpailut hiihdetään Ruotsissa Falunissa ja kausi päättyy Oslossa.





No comments:

Post a Comment