Thursday 7 January 2016

Mais où sont les neiges d’anten?- Matin murheet ovat menneen talven lumia

Matti Heikkinen (Kuvakaappaus  hiihtoliitto.fi)
Suomalainen hiihtäjä Matti Heikkinen kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa syyskuussa: ”Hakeuduin Ruhpoldingin maajoukkueleirin jälkeen tarvittaviin tutkimuksiin syyskuun aikana ilmenneiden alaselän kiputilojen vuoksi. Kivuille löytyi magneettikuvauksen avulla selkeä syy, jonka hoito on aloitettu yhdessä taustatiimini kanssa. Tavoitteenani on menestyminen vuosien 2017 ja 2018 arvokisoissa. Nyt on tärkeä keskittyä hoitamaan kroppa täysin terveeksi, jotta pitkäjänteinen työ voi jatkua kohti Lahden MM-kotikisoja 2017"

Toipuminen näytti ensin kestävän pitempään, mutta sairastelu näyttää olevan menneen talven lumia. Onnekseen hän pääsi aloittamaan maailmancupin kilpailut jo joulukuussa 2015.  Davosissa vapaan tyylin hiihto meni jo erittäin hyvin, sillä hän sijoittui 30 km kisassa yhdenneksitoista.
Toblachin joulukuun tasatyöntökokeilu ei mennyt ihan yhtä mallikkaasti, vaan sijoitukseksi tuli 71. 

Tour de Skillä Heikkinen on viihtynyt aiempien vuosien hiihtoja pidempään ja uskoo hiihtävänsä loppuun asti. Tämän vuoden tourilla Heikkisen hiihdot distanssimatkoilla ovat olleet suomalaismiehistä lähimpänä kärkeä, lukuunottamatta sprinttiä. Matti taitaakin olla enemmän distanssimatkan hiihtäjätyyppiä.

Selvästi Heikkisellä on ollut hyvä harjoittelukausi takana ja rasitusvamman aikanakin hän on voinut pitää yllä kuntoaan tulostason ollessa maailmanluokkaa. Onko kunto siinä vaiheessa, että Heikkinen pääsee myös vapaalla kymppisakkiin nähdään perjantaina.  

Tourilla hiihdot jatkuvat perjantaina 8.1.2016 vapaan 10 km yhteislähdöllä jälleen Toblachissa. Rata on n. 5 km pitkä ja se on muodoltaan alussa tasainen ja 1,5 km kohdalla alkaa reilun 50 metrin nousu. Alaslaskun jälkeen nouseminen jatkuu hieman matalampana, kunnes lasketaan stadionille. Rata ei ole erityisen hankala, mutta ainakin joulukuussa se oli kapeahko, joten yhteislähdössä ohittaminen hankaloituu. 

Matti Heikkinen tulokset maailmancupissa 6.1.2016 mennessä

No comments:

Post a Comment