Tuesday 26 January 2016

Hiihdon maailmancupin pistetilanne - FIS-SKI Points at end of Jan 2016

Maailmancupin pitäessä taukoa tulevana viikonloppuna urheilijat ovat kilpailemassa kansallisia mestaruuskilpailuja ja tarjolla on myös mm. Marcialongan kilpailu. Osalla mm. jenkeillä on mahdollisuus palautella ja treenata kilpailujen väliaikana. Palauttavat PK-harjoitukset kilpailujen välissä ovat myös kuntoa nostavia harjoituksia.

Miltä näyttää tämän hetkinen pistetilanne maailmancupissa? Odotetusti norjalaisilla on hyvä edustus tilastoissa. Naisten osalta kymmenen parhaan joukossa on norjalaisia 4 , suomalaisia 3 ja ruotsalaisia 2 hiihtäjää. Miesten osalta norjalaisia on 6 sekä italialainen, kazakstanilainen ja venäläinen hiihtäjä. Koko tilasto löytyy tästä linkistä.

Naiset / Ladies
Naiset pistetilanne / Ladies Points
Suomen naisten pistetilanne / Ladies Points FIN
Suomalaisista naisista pisteille on päässyt 8 kilpailijaa, joista distanssimatkan pisteitä on saanut 6 urheilijaa ja sprinttipisteitä 6 urheilijaa. Uutena listalla näyttäisi olevan Katri Lylynperä ja Susanna Saapunki. Viime vuonna distanssilla pisteitä sai 7 ja sprintissä 8. Naisten osalta suomalaisia on kokonaistilanteessa 3 kymmenen parhaan sakissa.

 Miehet / Men
Miehet pistetilanne / Men Points





































Suomalaisten miesten pistetilanne / Mens Points FIN























Suomalaisista miehistä ensimmäinen Matti Heikkinen löytyy listalta  sijalta 23. Distanssipisteitä on 7:llä urheilijalla ja sprintin pisteitä jopa 13:lla hiihtäjällä! Viime vuoden pisteisiin verrattuna näyttää, että distanssin pisteitä oli 6:lla ja sprintin pisteitä 10:llä.

Suomalaisittain tilanne näyttää siltä kiintiön eli Quotan mukaan ensi vuodellekin on tulossa sama määrä maapaikkoja, mutta lisäpaikat edellyttäisi esim. miesten distanssimatkojen osalta kahden uuden miehen sijoittumista pisteille eli 30 parhaan joukkoon tulevissa kilpailuissa. Lisää kiintiöstä aikaisemmassa blogissa.

http://sport-pedagogic.blogspot.fi/2014/12/fisn-maakiintiot-ja-pisteet-davosin.html











No comments:

Post a Comment