Sunday 11 September 2016

FIS-Ski Calendar 2016-17, hiihdon maailmancupin ohjelma

Tuleva MC-kausi jakautuu neljään perioidiin, kuten aiemmin. Kausi alkaa, kuten niin usein aiemmin Rukalla, mutta tällä kertaa vain kahden päivän kilpailuviikonloppuna. Viikon päästä päästään hiihtämään Norjan Lillehammerissa 3-päivän tour, josta kiertue siirtyy Keski-Eurooppaan Sveitsin Davosiin ja Italian Tobalchiin.

Toisella periodilla joulutauon jälkeen on vuorossa Tour de Ski ensin Sveitsissä Lenzerheiden kolme kilpailua ja välillä käydään Oberstdorfissa Saksan puolella. Kiertueen kolme viimeistä kilpailua on jälleen Italiassa ja perinteisesti päätös tapahtuu Val di Fiemmessä. Periodin loppuosassa kisataan vielä Tobalchissa kahdet spirinttikisat. Ruotsiin siirrrytään Ulricehamniin (ensimmäistä kertaa) sekä Faluniin. Etelä Korean PyeongChang isännöin sitten esiolympiakisoja kolmen kilpailun ajan.

Kolmannessa periodissa viimeistellään kuntoa Viron Otepäässä kahden kilpailun verran, kunnes vuorossa on Lahden maailmanmestaruuskilpailut.

Viimeisessä neljännessä periodissa ollaan edelleen Skandinaviassa Drammenissa ja Oslossa, kunnes kauden päättää ensimmäistä kertaa kalenterissa oleva World Cup Final. Se hiihdetään Venäjällä Tyumenissä, jossa on vuorossa neljä kilpailua.

Sprinttikilpailuja näyttää kalenterissa olevan 11 kpl, joista 6 vapaalla ja 5 perinteisellä tyylillä. Normaalimatkan kilpailuja on 11, joista vapaalla 5. Yhteislähtökilpailuja kalenteriin sisältyy 6 kpl.

Värillä koodattu viherä sprintti, keltainen perinteinen tyyli ja lila yhteislähtö.
Kuvakaappaus FIS-SKI

No comments:

Post a Comment