Sunday 15 December 2013

Light in the box

Viikonlopun lumisettiä tuli televisiosta taas runsaasti. Lajeista nauttivat penkkiurheilijat saivat surffailla maastohiihdon, yhdistetyn, ampumahiihdon, mäkihypyn ja alpin osakilpailuissa hengästymiseen asti. Hyvä, jos kerkiää lumet käydä luomassa välillä tai käydä omat kuntoilut hoitamassa.

Omassa taloudessa pääpaino katselussa on maasto- ja ampumahiihdossa ja satunnaisesti tulee muitakin lajeja seurattua. Parina viime vuotena on joutunut miettimään, mistä katsoisi maastohiihdon kilpailut, koska ne tulivat maksullisiksi. 

Toissa vuotena tuli hommattua Plus-TV:n paketti ja sehän toimi ihan ok. Viime vuoden kisat taas tuli MTV3:n nettipalvelun kautta ja ajoittain oli ongelmaa kuvan kanssa, kun se ei skaalautunut oikein televisiolle. Viime keväänä tuli hommattua Watsonin laajakaistaboksi, joka periaatteessa toimii todella hyvin. Televisio-ohjelmia voi katsella nykyhetkestä 2 viikkoa taaksepäin tai, jos tallentaa ohjelman, niin kuusi kuukautta. Tämä vapauttaa kyllä ja helpottaa aikatauluja huimasti. Voin siis huoletta jättää jonkin ohjelman katsomatta ja palata siihen silloin, kun kerkiän. 

Eilen tuli taas vastaan tilanne, että maastohiihdon kisat Davosista oli tulossa ja mietin, mikä olisi edullisin ratkaisu. Watsonin boksia aikani tutkittuani, löytyi sieltä kanavapaketit, jossa tarjolla oli ruotsalaiset kanavat SVT1, 2 ja 4, joiden kuukausihinta oli 4:n euron luokkaa. SVT1:ltä tulee Vinterstudion, jossa näytetään myös maailman cupin maastohiihdot ja valinta oli helppo. Toivottavasti Watsonin toiminnan laajennettua olisi mahdollista katsoa kanavia ympäri Suomea, koska tähän asti on ollut rajoite, että täytyy olla Anvian verkossa. Sehän ei aina onnistu kannettavalla katsottaessa. Kotona ongelmana oli, että verkkoyhteys jostain syystä pätkii. Maanantaina on pakko ottaa yhteys Anviaan ja selvittää, miksi yhteys jumittaa välillä.

Viikonloppuisin olen yleensä ollut jossain hiihtokilpailuissa pojan harrastuksen parissa huoltajana ja viime kerralla autoa vaihdettaessa tulikin ruksattua vainnasvarusteiden kohdalle telkkari, jotta vosi seurata myös reissussa. Harmi vaan, kun se ei turvallisuussyistä näy ajossa matkalla, ääni toki kuuluu. 

No comments:

Post a Comment