Sunday 15 December 2013

Suomalaisia podiumilla!

Kaisa Mäkäräinen (vas.) iloitsi päästyään pitkästä aikaa taas palkintopallille. Kuva: Manzoni/NordicFocus
Foto: Manzoni/NordicFocus
Olipa viikonvaihde hiihtourheilussa, kisoja oli tarjolla taas joka lähtöön.
Parasta kuitenkin oli, että suomalaisia urheilijoita oli taas pallilla.

Lauantaina Kaisa Mäkäräisen tähtäimen jyvä oli kohdallaan ja mono syönnillään. Yhdellä pummillakin hän sijoitui kilpailun kakkoseksi ja podiumille pitkästä aikaa.

Sunnuntaina taas Martti Jylhä yllätti iloisesti sijottumalla myös kakkoseksi vapaan sprintissä Davosissa.

SVT:n Vinterstudionissa Marttia kehuttiin "supertalangiksi" ja kerrattiin vielä hänen jäähdyttelykierroksen "moonwalker" -osiotaan.
http://www.svt.se/sport/kolla-in-jylhas-moonwalk
SVT
Martilla aika-ajot sujuivat loistavasti ja hän oli niissä ja välierissä nopein. Erissä näkyi hieno rytminvaihdos mäen harjalla ja sen johdosta saatu irtiotto ryhmästä. Finaalissa näytti katsomosta, että Martti olisi voinut taistella voitosta, jos olisi ollut startin jälkeen hieman lähempänä. Martin kausi on lähtenyt toiveikkaasti käyntiin ja podiumpaikka oli hieno saavutus. Jylhän esiintuloa on hiihtopiireissä odotettu ja on tiedetty hänen lahjakkuutensa. Hänet tunnetaan suksitaiturina ja Rinttereitten yhtenä velikultana. Viime vuoden SM-hiihtojen kommentaattorina hän sai uraauurtavan haastattelun matkanvarrelta.

Hiihtoliiton sivuilla Martti kertoo harjoittelunsa menneen samalla tavalla, mutta muuttaneensa ruokavaliotaan tälle kaudelle ja noudattavansa kuuden päivittäisen ruokailun rytmiä ja tarkkaa ruoka-aineiden samanlaista koostumusta aterioilla. Ruokailun merkityksen urheilijalle voi nähdä vaikka alla olevassa Suomen Olympiakomitean kuviossa. Kävin läpi marraskuun kirjoituksessani urheilijan ruokavaliota ja se löytyy tästä.
Kolme peruspilaria: Harjoittelu – Ravinto – Lepo Urheilija kehittyy tehokkaimmin silloin, kun kaikkia kolmion lohkoja kasvatetaan tasapuolisesti. Suomen Olympiakomitea
Martti kertomansa mukaan piti Davosia pahimpana paikkana hiihtää, mutta nyt täytynee käsitystä hieman muuttaa. Finaaleissa hän kertoi taistelleensa tilasta matkalla ja totesi voitajan Anders Gløersenin (NOR) tehneen kovasti töitä ja olleen vaikeasti voitettavan. 
Marttia voit tsempata Kiriringin sivuilta löytyvällä kirituotteilla.

No comments:

Post a Comment