Saturday 8 November 2014

Kilpailukausi maastohiihdossa alkanut

Hiihtäjät ovat päässeet aloittamaan maastohiihdon kilpailukauden Vuokatin Suomen Cupissa. Osalla heistä kaudesta tulee varsin pitkä sen jatkuessa maalis-huhtikuun vaihteeseen. Joni Mäki oli taas vahvassa iskussa ja sijoittui toiseksi Juho Mikkosen jälkeen. Naisten puolella Mona-Liisa Malvalehto piti pintansa Kertun Niskasen vahvalle väännölle loppusuoralla.

Ensi viikonloppuna on vuorossa FIS Oloksen tykkikisat, jossa matkoja on kolmelle päivälle. Osa maajoukkuehiihtäjistä aloittaa kautensa siellä ja ilmeisesti nauhaa vielä tämän viikonlopun. On mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon ulkomaisia hiihtäjiä tulee Olokselle.

Seuraavana vuorossa on sitten Suomen Cupin toinen osakilpailu Rovaniemellä, jossa hiihdetään normaalimatkat.

Maajoukkuehiihtäjät eivät välttämättä osallistu kaikkiin kauden ensimmäisiin kilpailuihin, jotta alku ei olisi liian raskas ja kestäisi huipputikissä pitkän kilpailukauden.
Alkukauden kisat virittävät kuitenkin koneiston käyntiin ja palauttaa kilpailurutiiniin kuuluvat asiat urheilijan arkeen.

kuva: www.ruka.fi/
FIS Ruka Nordic-kilpailut marraskuun lopussa 28.-30.11.2014 avaavat kansainvälisen maailmancupin maastohiihdossa, yhdistetyssä ja mäenlaskussa. Mäkimiehet aloittavat urakkansa jo torstaina ja maastohiihdossa harjoitukset ovat vuorossa perjantaina.


Kauden avauskilpailu Rukalla on tärkeä cupin tiedottamisen ja sponsoreiden kannalta ja siellä otetaan mm. sponsoreiden markkinointikuvia ja järjestetään medialle kauden avaustilaisuus.

Katsojan kannalta on huikeaa, että voi samalla kertaa seurata kolmen lajin maailmancupin kilpailuja samalla areenalla. Ruka on tehnyt kovasti töitä rakentaakseen viikonlopusta monipuolisen tapahtuman. Uutta tänä vuonna on mm.Test Center, jossa on mahdollista testata välineitä ja hiihtää testiladulla.Testata voi myös erään automerkin autoja, jos on malttanut bailata ja nauttia virvokkeita oheistapahtumissa kohtuudella.

Tänä vuonna vuorossa on maastohiihdossa lauantaina perinteisen tyylin sprintit ja sunnuntaina perinteisen tyylin normimatkat. Mikäli ei pääse paikalle, on korkea aika selvittää sopivaa kanavapakettia, josta kisat voi katsoa, sillä MTV oy:llä on hiihtolajien televisiointisopimus kevääseen 2016 asti.

No comments:

Post a Comment