Thursday 22 October 2015

Hiihdon maailmancupin ohjelma 2015-2016

Kohta se taas alkaa! Maastohiihdon ensi kauden kalenteri on julkaistu ja näyttäisi siltä, että pieniä muutoksia on tullut ohjelmaan. Lähtöjä piisaa hiihtäjillä ja tänä vuonna on kaikkiaan 37 kilpailua, josta voi saada MC-pisteitä. Osaltaan lisää kilpailuja on tullut johtuen siitä, että arvokilpailuja ei tulevana kautena ole.

Kalenterin aloittaa tutusti Rukan mini-tour marraskuun lopulla. Viime vuonna hiihdettiin siellä vain sprintti ja perinteisen normaalimatka. Ensimmäisessä periodissa on pysynyt myös Lillehammer ja Davos. Uutena on kaksi kisaa Toblachissa.

Tour  de Ski on jäänyt tammikuun alkuun samalle paikalle kuin viime vuonna. Kakkosperiodin seuraavat kilpailut ovat sitten Slovenian Planicassa ja Tsekin Nove Mestossa viime vuoden Rybinskin ja Otepään sijaan.

Kolmannessa periodissa hiihdetään Norjassa Drammenissa ja Oslossa sekä Ruotsissa Tukholmassa ja Falunissa. Euroopan kierros päättyy Lahteen, jossa on sprintti ja takaa-ajo.

Uutena on neljäs periodi uudella mantereella Kanadassa, jossa kilpaillaan kahdeksan kilpailun sarja neljällä paikkakunnalla.

Kalenterissa kilpailujen määrä on viime vuoteen verrattuna lisääntynyt yhdeksällä. Sprinttejä on nyt 13 viime vuoden 9:ään verrattuna. Yhteislähtöjen määrä on tuplaantunut kuuteen. Väliaikalähtöjä on seitsemän, joista 4 vapaalla ja 2 perinteisellä.

Alla olevaan FIS-Skin kalenteriin on värikoodaattu sprintit vihreällä, perinteisen kilpailut keltaisella ja yhteislähdöt punaisella.

Mielenkiintoista on nähdä, kuinka urheilijat osallistuvat kauden kilpailuihin. Vapaita viikonloppuja näyttäisi olevan kolme! Luultavasti myös pitkää kautta kahdella mantereella kilpailtaessa kustannusten osalta on nousupaineita joukkueille. Voi olla, että joidenkin joukkueiden osalta hiihtäjien määrää rajataan pistetilanne huomioiden.

lähde fis-ski.com


No comments:

Post a Comment